9 Temmuz 2024

,

Aşkar Dergisi'nin 71. Sayısı Çıktı

Aşkar Dergisi, Sayı 71

Üç aylık yayın periyodu ile okuruna ulaşan Aşkar Dergi'nin Temmuz - Ağustos - Eylül 2024 tarihli 71. sayısı yayınlandı. Şiir, öykü, söyleşi, poligon ve taarruzname olmak üzere beş bölümden müteşekkil olan Aşkar'ın bu sayısı Özgür Ballı'nın "Güz Dünya" başlıklı şiiri ile başlıyor. Özgür Ballı, Faysal Soysal, Çağrı Subaşı, Taner Sarıtaş, Ümit Çiçekli, Ali Cahit Yılmaz, Muammer Yavaş, Yunus Emre Altuntaş, Osman Nuri Tolar, Süreyya Altunkara, Semih Samyürek, Nafiye Yüksel, Semiha Nur Mıhçıoğlu, Sevde Yaşar Çimen, Kerim Ağaç, İbrahim Aşkar ve Eyüp Aktuğ bu sayının şairleri arasında.

Derginin öykü bölümünde ise beş öykü okurunu bekliyor olacak. Yavuz Altınışık, Hande İkbal, İbrahim Aslaner, Kevser Özdamar ve Mete Almalı öykü bölümüne katkıda bulunan isimler.

Bu sayının söyleşisinde Çağrı Subaşı'nın sorularını Merve Uygun yanıtlıyor. Uygun'un Taşıyacak Bizi Rüzgar isimli öykü kitabı çevresinde gelişen söyleşide yazarın edebiyat serüvenine ve kitabına dair yorumlarını okuyacağız.

Bu sayının poligon bölümünde "Sezai Karakoç Soruşturması" okurunu bekliyor. Soruşturmayı hazırlayan yazarlar ise Taner Sarıtaş, Mert Mevlüt Gökçe, Harun Yakarer ve Ayşenur Biçer. Çok uzun zamandır devam eden bir seri Özgür Ballı'nın Bence'si... Bu sayıda da okurunu bekliyor olacak. Ümit Çiçekli'nin "Menziller Üzerine: Şiirden Yine Şiire" başlıklı yazısı ise poligon bölümünün son yazısı.

İdris Ekinci "Güvercin Curnatası Eşliğinde II" başlıklı yazısıyla, Mustafa Melih Erdoğan "Elem Geçer Dedik Ama Hakikat Öyle Değil" başlıklı yazısıyla, Yunus Emre Altuntaş "Müslüman Şairin Poetikası" başlıklı yazısıyla, Mehmet Ali Baysal - Oktay Ersoy - Esra Şahin ise "Raşid Mehmet Efendi'nin Edebi Kişiliği" başlıklı yazısıyla taarruzname bölümüne katkıda bulunuyor.

Aşkar'ın 71. sayısı genel hatları ile bu şekildeydi.

Paylaş:  

0 Yorum:

Yorum Gönder

Bloguma ziyaretiniz için teşekkür ederim. Bu içeriği beğendiyseniz paylaşabilir, yorum yaparak katkıda bulunabilirsiniz. Yeniden görüşmek ümidiyle...