Akıllı telefonlar hayatımızın vazgeçilmezi haline geldi. İşlerimizin büyük bir kısmını cebimizde taşıdığımız akıllı cihazlar sayesinde yürütüyoruz. Birbirimiz ile bu cihazlar üzerinden haberdar oluyor, yapıp ettiklerimiz hakkında insanlara bilgi veriyoruz. Geçmiş zamana dönüp şöyle bir baktığım zaman ilk android cihazımı 2013 yılında edindiğimi görüyorum. Samsung'un Galaxy serisinden çıkardığı B7510 isimli bir modeliydi. Dokunmatik ekranı ve fiziksel Qwerty klavyesi ile ihtiyaçlarımı fazlasıyla karşılayan bir telefon olmuştu. 2009 yılından beri blog yazıyorum ve blog dışında da yazdıklarımı paylaştığım yerler var. Bir yazıya başlarken veya bir yazıyı geliştirirken kalem kağıdın dışında akıllı bir cihaz üzerinden bu işi yapmak gerçekten büyük kolaylık. Şuan kullandığım akıllı telefon ise 2018 yılında satın aldığım bir cihaz. Lenovo'nun P2 modeli. Bu telefonu tercih ederken öncelediğim en önemli kriter pil gücü olmuştu. Ben yakın bir zamana kadar sık sık uzun süren yolculuklar yapan birisiydim ve yolculuklarımın uzun sürmesi sebebiyle telefon şarjım olmayacak yerde biter, beni zor durumda bırakırdı. Bu durumun önüne geçmek için bu telefonu tercih etmiştim. Şimdi yazının özüne dönelim. Bu yazımda sizlere kullandığım işe yarar android uygulamalarından söz edeceğim.
***
İhtiyacım olan şey popüler fotoğraf formatlarını destekleyen, kararlı çalışan, sık sık güncellemeler ile kendisini bana hatırlatmayan, reklamsız bir galeri uygulaması idi. Bu ihtiyacımı karşılayan uygulama oldu. Basit ara yüz, reklamsız ve kararlı.
Mesleğim gereği gün içinde yapmam gereken bir çok görevim var. Bu görevler bazen karmaşık hale gelebiliyor. Bir de zihnim dalgınsa işlerimi aksatabiliyorum. Bu durum bana bağlı diğer insanların da problem yaşamasına sebep oluyor. Google Görevler bu konuda imdadıma yetişti. Görev hatırlatıcısı, basit ara yüzü, Gmail ve Google Takvim ile eşlenebilir oluşu çok işime yarıyor.
3. Google Keep - Notlar ve Listeler
Gün içinde bazen hızlı bir şekilde bir şeyleri not etmem gerektiği durumlar oluyor. Bu notlar bazen işimle ilgili bazen de aklıma gelen, hoşuma giden şeylerle ilgili. Bunun gibi notlar almama yardımcı olan ve Gmail ile eşlenebilir olan çok işime yarayan bir başka uygulama.
4. Microsoft Office: Word, Excel, PowerPoint
Office programları içinde en bilinen uygulamalar bütünü Microsoft Office'dir. Ofis çalışanlarının da vazgeçilmezidir. Fakat devir değişti. Masaüstü bilgisayarlardan tabletlere, cep telefonlarına doğru iş akışı devam ediyor. Bilgisayar sürümündeki en temel özellikleri sunan bir uygulama olmuş. Ben beğendim ve takılmadan kullanıyorum. Yerleşik PDF okuyucusu ve Lens ismini verdikleri doküman tarayıcısı var. Beğenmediğim tek yanı PDF okuyucu ve Lens ismini verdikleri doküman tarayıcısı oldu. Bu konu Adobe PDF Reader ve Adobe Scan uygulamaları çok daha başarılı.
Çoğu insan müzik dinlemek için Spotify, YouTube Music gibi platformları tercih ediyor. Evim ile işim arasındaki mesafe yaklaşık 1 saat 15 dakika. Otobüs ile yaptığım bu ev-iş arası yolculuklarda çoğunlukla müzik dinliyorum. Eskiden Google'ın Play Müzik uygulamasını kullanıyordum. İşimi görüyordu. Fakat Play Müzik'in yerini YouTube Müzik alınca yeni bir uygulama arayışına yöneldim. Reklamsız, küçük boyutlu ve ama çok özellikli bir uygulama olsun dedim. Bu uygulama sadece işini yapıyor.
6. Spark Email – Connect Gmail, Yahoo & Outlook mail
Gmail'in kendi uygulaması da iyi. Fakat bazen maillerin bildirimi geç geliyordu. İki email hesabını bağladığım için belki de. Nedenini bilmiyorum. Fakat Spark Email uygulaması bu sorunu ortadan kaldırdı. Reklam yok, basit arayüz. Fakat dil seçenekleri arasında Türkçe yok. Dil desteği de olsa güzel olur.
Özelleştirilebilir olması, sistem üzerine yük bindirmemesi, okuma modu, sayfayı ayıklayıp PDF olarak kayıt yapabilmesi ve reklam engelleyici özelliği, karanlık modu bütün WEB sayfaları üzerinde uygulayabilmesi gibi bir çok özelliği var. Yıllardır kullandığım uygulamalardan birisi.
8. NewPipe - YouTube İstemcisi
Televizyonun yerini almaya başladı YouTube. Haber alma ve haber verme arasındaki köprüyü sağlayan platformlardan birisi. Fakat YouTube'un resmi uygulamasında eğer ücretli bir üyeliğiniz yoksa video süresince çok reklam çıkıyor. Bunu istemiyorsanız ve izlediğiniz içeriği ister video ister ses formatında cihazınıza da indirmek istiyorsanız bu programı kullanıbilirsiniz.
***
İşime yarayan android uygulamalarından söz ettim. Sonraki yazılarımın birinde de kullandığım işime yarayan web sitelerden söz edeceğim. Şimdilik bu kadar.
0 Yorum:
Yorum Gönder
Bloguma ziyaretiniz için teşekkür ederim. Bu içeriği beğendiyseniz paylaşabilir, yorum yaparak katkıda bulunabilirsiniz. Yeniden görüşmek ümidiyle...